In de zoektocht naar persoonlijke groei en effectief leiderschap is het van cruciaal belang om te ontdekken waar jouw ware kracht ligt. Soms voelen we de druk om te voldoen aan de verwachtingen van anderen, terwijl dit ons leegzuigt en ons verhindert om ons beste werk te leveren.

Ken je sterktes

Om te beginnen is het belangrijk om te begrijpen waar anderen echt waardering voor hebben als ze naar jou kijken. Neem de tijd om na te denken over welke aspecten van jouw persoonlijkheid, vaardigheden of prestaties anderen bewonderen, zelfs als het jou moeite kost. Dit kan je helpen om inzicht te krijgen in de gebieden waarin je momenteel actief bent, maar die wellicht niet je energie geven.

Ontdek je energiebronnen

Na het identificeren van de sterktes die anderen waarderen, is het tijd om te bepalen welke van deze sterktes jou echt energie geven. Stel jezelf de vraag: welke van deze sterktes brengen een gevoel van flow of voldoening in mij teweeg? Het is belangrijk om prioriteit te geven aan deze energiebronnen, omdat ze je in staat stellen om te excelleren en de beste versie van jezelf te zijn.

Stop met perfectionisme

Een valkuil waar velen in terechtkomen, is vasthouden aan perfectionisme. De drang om alles perfect te doen kan leiden tot verlamming en het voorkomen van vooruitgang. Hoe kun je immers leren wanneer iets nieuws meteen perfect moet zijn? Het is belangrijk om te erkennen dat perfectie de vijand is van goed. Soms is goed genoeg om vooruitgang te boeken, jezelf te ontwikkelen en je ware talenten te benutten.

Neem regie over je agenda

Om echt impact te maken en de keuzes te maken die in lijn zijn met jouw talenten en roeping, is het noodzakelijk om de regie over je eigen leven te nemen. Laat niet toe dat anderen jouw agenda bepalen en beperken wat je werkelijk kunt bereiken. Neem de moedige beslissingen die nodig zijn om jezelf te bevrijden van externe verwachtingen en je ultieme potentieel te bereiken. Zo kan jouw agenda – zonder dat je het bewust doorhebt – binnen no-time gevuld worden door allerlei zaken die anderen aan jou vragen. Enerzijds voel jij jezelf gevleid dat men jou vraagt en tegelijkertijd voel je jezelf voor hun karretje gespannen of frustreer jij jezelf dat je door al die ‘ja, dat doe ik wel even’ tussendoordingetjes enorm druk bent. Jij hebt de keuze voor datgene wat jij wel en niet doet.

Creëer jouw beste versie

Het boek “At your best” van Carey Nieuwhof biedt een kader om te begrijpen welke sterke kanten echt typerend zijn voor jou en waar je energie van krijgt. De drie tips om dit toe te passen in jouw leven zijn:

  1. Reflecteer op de top vijf sterktes die anderen in jou waarderen.
  2. Identificeer de sterkte(s) die jouw energie het meest voeden en vreugde brengen.
  3. Geef deze sterkten de ruimte om te groeien en te bloeien, omdat ze de sleutel zijn tot jouw meest vervullende werk en de impact die je kunt hebben in de wereld.

De gemakkelijkste manier om jouw sterktes te ontdekken, is door het doen van een 7LIFE assessment. Met dit assessment heb je meteen zicht op jouw sterktes en ontdek je potentie die er op wacht ontwikkeld te worden. Naast het 7LIFE assessment hebben we de LeiderschapScan, TalentScan, 360 graden feedback scan en nog een aantal andere tools om jou (meer) zicht te geven op jouw ongekende mogelijkheden.

Ben jij benieuwd naar het 7LIFE model en de mogelijkheden voor jezelf en/of jouw team? Plan dan een GRATIS belafspraak met Marije, zodat je met haar jouw uitdagingen en ontwikkelpunten kunt bespreken en kunt ontdekken wat wij voor jou kunnen betekenen. Klik hier voor een belafspraak met Marije.

Written by : admin

Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen?

Plan gratis een kennismaking in!
In een gratis en geheel vrijblijvend gesprek maken wij graag kennis met jou en gaan we onderzoeken hoe wij jou als ondernemer en/of als team verder kunnen helpen.

Leave A Comment