7LIFE Leiderschaptraject2024-06-13T14:30:23+01:00

Het 7LIFE
Leiderschap traject.

Geeft jou als leider wijsheid in cruciale beslissingen en situaties, zodat je bewust en geïnformeerd de beste keuze maakt.

effectieve communicatie is de sleutel tot het in beweging brengen van verandering

Leiderschap begint met effectieve communicatie: het is de sleutel tot het in beweging brengen van verandering. Bij 7LIFE begrijpen we dat leiderschap gaat om het ontdekken en benutten van het volledige potentieel van elk individu.

Ons 7LIFE assessment is ontworpen om elke persoon te helpen hun unieke leiderschapsbijdrage te ontdekken binnen het bedrijf, het team of de organisatie. Het geeft inzicht in natuurlijke talenten, motivatie en vermogen om verandering teweeg te brengen. Bovendien biedt het inzicht in de manier waarop keuzes worden gemaakt: intuïtief, bedachtzaam of gedreven door vastberadenheid, of een combinatie van deze elementen.

Door het 7LIFE assessment ontdek je wie strategisch sterk is, wie de stem van de werkvloer kan vertegenwoordigen in het management, wie openstaat voor verandering en wie wat meer overtuigd moet worden. Zo kunnen leiders inspelen op de individuele persoonlijkheden, sterke punten en talenten van hun team, om zo optimale inzet en samenwerking te bevorderen.

Als je de richting van de wind niet kunt veranderen, verander dan de stand van je zeilen – Anton Karssen

Herken je dit?

Als leider kom je soms voor lastige keuze’s te staan

stagnatie in de vooruitgang van jouw team of organisatie

Vroeg of laat krijg je als leider te maken met situaties waarin je geconfronteerd worden met stagnatie in de vooruitgang van jouw team of organisatie. Je past ervoor om te trekken aan een dood paard en enorm veel kostbare energie en vreugde te verliezen, maar hoe kun je de stagnatie doorbreken en de organisatie of jouw team vooruit krijgen?

de juiste balans tussen zelf dingen doen en taken delegeren

Hoe vind je nu de juiste balans tussen zelf dingen doen en taken delegeren aan jouw teamleden? Je wilt namelijk zelf niet overbelast worden en juist het team betrekken en eigenaarschap geven over het werk. Juist wanneer je werkt met de jongere generaties willen zij ook betrokken worden bij het werk, zodat ze vanuit visie gemotiveerd mee kunnen bouwen.

het goede en het beste

Je wilt niet op alle slakken zout leggen, wanneer ga je voor het goede en wanneer streef je naar het beste? Sterker nog, de ene leider houdt van streven en gaat voor perfectie, waar een ander meer accent legt op andere dingen, zoals het welzijn van het personeel.

Comfort zone of nieuwe uitdagingen

Je kunt geconfronteerd worden met momenten waarop je moet beslissen of je in jouw comfortzone blijft of juist actie moet ondernemen door nieuwe uitdagingen aan te gaan. Vertrouw je op eerdere ervaringen of is het tijd om het over een andere boeg te gooien en te gaan voor een andere aanpak.

resultaat versus relaties

Als leider kan het lastig zijn om een balans te vinden tussen het behalen van resultaten en het onderhouden van goede relaties binnen het team. Deze dualiteit kan zorgen voor (interne) conflicten en uitdagingen bij het behouden van een gezonde werkomgeving.

De LeiderschapScan

De LeiderschapScan biedt inzicht in drie verschillende lagen binnen leiderschap. Aan de hand van het 7LIFE assessment en de verdiepende LeiderschapScan ontvang je een persoonlijk rapport wat zicht geeft op jouw interne dynamiek als het aankomt op jouw unieke leiderschapsstijl en jouw persoonlijke ontwikkelmogelijkheden.

Met behulp van de LeiderschapScan krijg je zicht op de cruciale beslissingen en situaties die je tegenkomt in je rol als leider. Het richt zich op vijf kruispunten die relevant kunnen zijn voor jouw leiderschap op dit moment of in de toekomst:

 • Stagnatie of doorbraak
 • Doen of delegeren
 • Het goede of het beste
 • Blijven zitten of gaan staan
 • Resultaat en relatie of een van beide

Daarnaast onderzoekt de LeiderschapScan vier dimensies van leiderschap:
identiteit, succes, team (hoe je verbinding maakt met jouw teamleden) en anderen (teamdynamiek, rol en verwachtingen).

De LeiderschapScan leidt vervolgens naar leiderschapsontwikkeling, waarbij de focus ligt op het versterken van jouw leiderschap op basis van vier aspecten:

 1. Het ontwikkelen van je leiderschapsdoel vanuit motivatie en het stimuleren van verandering.
 2. Het ontwikkelen van je leiderschapsgave, gericht op jouw rol als leider en jouw bijdrage.
 3. Het ontwikkelen van moed in jouw leiderschap, met aandacht voor wat je nodig hebt om moedig te zijn, zowel voor jezelf als op professioneel vlak.
 4. Het vergroten van jouw leiderschapsbereik.

Wat het 7LIFE Leiderschaptraject

jou oplevert

Het 7LIFE assessment biedt waardevol inzicht in jouw voorkeurstijl, of dit nu de Pionier, Verbinder, Strateeg, Doener, Doordenker, Beheerder of Zorger is. Door de verhouding tussen deze verschillende stijlen te onderzoeken, krijg je zicht op jouw unieke profiel, jouw zienswijze, vanzelfsprekendheden, normen en waarden. Bovendien onthult het assessment interne conflicten die zowel voor jezelf als voor jouw rol als leider invloed hebben.

Door de verdiepende LeiderschapScan ontvang je vernieuwde inzichten over jouw leiderschap. Deze inzichten stellen je in staat om gericht aan de slag te gaan met jouw ontwikkelpunten.

Het is nu mogelijk om zowel jezelf als leider als ook jouw individuele teamleden in jullie krachtgebieden in te zetten, waardoor jullie gezamenlijk de potentie vrij kunnen zetten en kunnen streven naar het beste resultaat.

Met deze vernieuwde inzichten kun je jouw leiderschapsstijl verder verfijnen en optimaliseren. Je hebt nu beter zicht op jouw sterke punten en ontwikkelpunten, waardoor je gericht kunt werken aan het verbeteren van jouw leiderschapsvaardigheden. Door te focussen op jouw krachtgebieden, kun je deze maximaal benutten en tegelijkertijd efficiënt met jouw tijd, energie en hoofdruimte omgaan.

Bovendien kun je door de vernieuwde inzichten niet alleen jezelf als leider verder ontwikkelen, maar ook jouw individuele teamleden effectiever ondersteunen. Je kunt hun sterke punten en talenten herkennen en aanmoedigen, waardoor ze gemotiveerd raken en optimaal kunnen presteren. Je kunt de brug bouwen tussen de verschillende generaties. Door jouw teamleden in hun krachtgebieden in te zetten, creëer je een positieve en productieve werkomgeving waarin iedereen bijdraagt aan het behalen van het beste bedrijfsresultaat.

Wat houdt het in?

Het leiderschapstraject bestaat uit:

 1. Het 7LIFE assessment en een persoonlijke terugkoppeling
 2. De Stress en alarm tool met coachsessie over stress- en alarm gedrag, behoeftes en vroegsignalering van zowel jezelf als jouw team
 3. De LeiderschapScan met 4 verdiepende coachsessies rondom leiderschap, jouw kruispunten, de dimensies van leiderschap en jouw ontwikkeling als leider.

Je ontvangt:

 • 1x 7LIFE assessment
 • 1x LeiderschapScan
 • 3x 360 graden feedback formulieren
 • 5x coachsessies van 2 uur
 • Bonus: Communicatiekracht van Maroesja van der Pols

Ben jij benieuwd of dit traject aansluit bij jouw ontwikkelwensen? Plan dan belafspraak met me in zodat we vrijblijvend kunnen bespreken of het leiderschaptraject aansluit bij jouw proces.

Ik heb nog wat vragen

Ik heb al een 7LIFE assessment in huis, krijg ik dan korting?

Wat tof dat jij al een 7LIFE assessment in huis hebt. Afhankelijk van hoe lang het geleden is dat jij jouw assessment hebt gedaan, adviseer ik soms een nieuw assessment. Juist omdat het een ontwikkelmodel is, kun je met een nieuwe scan zicht krijgen op jouw groei en ontwikkeling van de afgelopen jaren.

Heb je in het afgelopen jaar een assessment gedaan, dan krijg je korting. Bespreek dit tijdens de call met Marije, zodat zij dit op kan nemen in de offerte voor jouw werkgever.

Maak kennis met Marije van den Berg

Op haar 23e begon Marije van den Berg een stichting, waarin zij enorm bevlogen was om jongvolwassenen dát duwtje in de rug te geven om zichzelf te ontwikkelen en van betekenis te zijn op een manier die bij hen past. Die passie, die gebaseerd is op het verkennen van mogelijkheden bij elk individu, is nog steeds de basis van haar werk. Het zichtbaar krijgen van mensen, teams én bedrijven.

Inmiddels coachen en trainen we vanuit Marije van den Berg ondernemers, (strategische) teams en werknemers. Dit doen we onder andere door de 7LIFE methode, een verfrissend assessment, wat enorm veel inzicht geeft in zowel elk individu, maar ook de unieke samenstelling van het team.

0
Trainingen gegeven
0
Coachgesprekken
0
7LIFE assesments uitgevoerd

Mooie Merken

WAAR WIJ MEE WERKEN

Referenties

Aanrader Voor Elk Team!

Marije heeft ons team begeleid aan de hand van het 7LIFE assessment. Met behulp van dit assessment en de persoonlijke terugkoppeling daarop, hebben we beter inzicht gekregen in onze persoonlijkheden.

Marije heeft ons inzicht gegeven in wat deze verschillen betekenen (voor jezelf en voor de ander) en hoe we elkaar proactief en reactief terzijde kunnen staan om samen te groeien.

Aanrader voor elk team!

Tamara van Wijk

Niet alleen kennis, maar een authentieke beleving!

Met Marije voor de groep krijg je niet alleen kennis overgedragen maar ook een authentieke beleving. Ze daagt deelnemers uit op een overtuigende en interactieve manier. Dat komt ook omdat ze de materie zelf heeft doorleefd en weet waar ze over spreekt. De training die wij van Marije ontvingen bleef niet alleen bij een momentopname. Het bood handvatten waar we nog steeds met veel plezier gebruik van maken in onze organisatie. Van harte aanbevolen!

Robert de Heer - Stichting Anders

Het traject gaf mij een duidelijk beeld van mijn communicatiestijl

Ik ben een bedrijf begonnen met twee compagnons die eerder bij Marije een 7LIFE assessment hadden afgenomen. Zij attendeerden mij erop dat zij dit als erg waardevol hadden ervaren. Daarom heb ik mezelf gelijk aangemeld voor een dergelijk traject.

Enerzijds om inzicht te krijgen in wie ik nou daadwerkelijk ben en hoe ik communiceer naar de buitenwereld. Anderzijds om de profielen van mij en mijn compagnons te vergelijken zodat we helder hebben waarin we elkaar kunnen versterken en ondersteunen in de bedrijfsvoering. Het traject gaf mij een duidelijk beeld van mijn communicatiestijl. Bovendien kreeg ik meer inzicht in de voorkeurstijl(en), waarvan ik eigenlijk al wist dat ik ze bezat. Nu kan ik ze echt bewust inzetten.

Jan Pul
Gerard Klijn NUTS2

Ik kan Marije van harte aanbevelen

Marije heeft ons managementteam en mij begeleid met waardevolle sessies. Haar assessment en 1-op-1 sessies met mij en de teamleden legden een stevig fundament voor de teamsessies. Ze daagde ons uit, bracht structuur en gaf waardevolle inzichten. De uitdagingen van een groeiende organisatie zijn Marije niet vreemd en met pakkende voorbeelden en illustraties gaf ze stof tot nadenken, voor mij en voor de teamleden. Als jij voor een uitdaging staat, een groeiende organisatie of wil je eenvoudigweg eens een expert gebruiken om je eigen gedachten te spiegelen? Dan kan ik je Marije van harte aanbevelen.

Gerard Klijn - NUTS2

Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen?

Plan gratis een kennismaking in!
In een gratis en geheel vrijblijvend gesprek maken wij graag kennis met jou en gaan we onderzoeken hoe wij jou als ondernemer en/of als team verder kunnen helpen.

Ons aanbod

De diensten die wij aanbieden

Coaching

Door middel van 7LIFE krijg jij inzicht in jouw communicatie, behoeftes, verwachtingen, motivatie, innerlijke conflicten en stressgedrag. Weet wat jij in huis hebt en hoe jij het sterkst bijdraagt in het team!

Teamtraining

Zorg dat de unieke samenstelling volledig tot haar recht komt en de diversiteit vooral een kracht wordt. Samen werken we aan een sterk team.

Consultancy

Krijg praktische ondernemerstools in handen rondom strategieontwikkeling, vernieuwing of delegeren en haal nog meer uit jouw bedrijf en het ondernemerschap.

Keynote speaker

Ben jij op zoek naar een dagvoorzitter óf een boeiende spreker op of tijdens (kan allebei dus een kiezen) jouw event? Dan ben jij bij mij aan het juiste adres. Met ruim 15 jaar ervaring heb ik al velen mogen inspireren met een goed verhaal.

Ga naar de bovenkant