Communicatie gaat niet zozeer over zenden en ontvangen, maar over begrijpen en verbinden.

– Ron van der Jagt

Communicatie gaat niet zozeer over zenden en ontvangen, maar over begrijpen en verbinden.

– Ron van der Jagt

7LIFE assessment

Veel onbegrip ontstaat vanuit de bril waar we andere mensen mee bekijken. Onze kijk is namelijk gekleurd door onze eigen voorkeur, terwijl degene die tegenover ons staat een totaal ander mens is! Ik ben zelf super enthousiast over 7LIFE, omdat het inzicht geeft over jouw zicht op mensen en op het leven. Het geeft inzicht in jouw voorkeuren, in jouw communicatiestart, maar ook in jouw alarmgedrag. Wanneer je 7LIFE vervolgens voor jezelf, met je partner of samen met je team invult gaat het je allemaal verrijken met prachtige inzichten in de kwaliteiten die je hebt als individu, maar ook als team!

7LIFE is hét assessment waarbij de uniciteit van jou als individu centraal staat.

Dus ik wil je uitnodigen om je blik te verruimen en je te laten inspireren door het 7LIFE assessment. Na het invullen van een 7LIFE assessment wordt inzichtelijk gemaakt hoe jouw voorkeuren tot uiting komen. Het assessment bestaat uit een serie gesloten vragen en een reeks open vragen. Hieruit zal jouw unieke samenstelling blijken.

De 7 communicatieprofielen van 7LIFE zijn:

Iedereen heeft elke communicatiestijl in huis, maar er zal door de test een profiel naar boven komen als jouw voorkeur. Vanuit de bril van deze stijl communiceer jezelf, maar ervaar je ook de wereld om je heen. Vervolgens staan er een aantal binnen je bereik, waar tussen je makkelijk kunt switchen en zijn er een aantal die wat minder op de voorgrond treden.

In je communicatie met anderen, of dit je partner, je vrienden of je collega’s zijn, zal deze bril je kijk en je ervaring op de communicatie kleuren.

Veranderkracht

Naast de communicatiestijl zit er in het assessment ook een veranderkracht module. Dit maakt inzichtelijk of iemand wel gedijt bij verandering, of niet. Wanneer je als bedrijf een andere koers gaat varen is het belangrijk dat je je mensen mee krijgt, de vraag is wat jouw mensen persoonlijk nodig hebben om mee te komen in de verandering. 7LIFE geeft hierin prachtige praktische inzichten hoe jij je mensen mee kunt nemen op het avontuur wat jij wellicht al helemaal voor je ziet, of de verandering die het management bepaald heeft en wat jij door moet voeren. 7LIFE is hierin een prachtige tool om tijdens het veranderproces in verbinding te staan met je team en waarbij je weet hoe je aan kunt sluiten bij je teamleden.

7LIFE voor jou

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden, neem dan contact met me op.

Je kunt hierbij denken aan:

 • Integratieve coaching
  Soms kom je in je leven tot de ontdekking dat het fijn zou zijn wanneer een coach een tijdje met je oploopt. Als integratief coach mag ik naast verschillende mensen staan die bepaalde thema’s in hun leven aangaan, zoals onzekerheid, uitdagingen in hun relatie of in hun werkomgeving. Deze coachtrajecten start ik altijd met een persoonlijk 7LIFE assessment, waarna we verder kijken hoe we de gesprekken vorm geven.
 • Persoonlijk 7LIFE assessment 
  Een persoonlijk 7LIFE assessment, met een coachgesprek met jou. Tevens kun je het assessment uitbreiden met een talentenscan. Natuurlijk kun je naast de terugkoppeling van het 7LIFE assessment en/of de talentscan ook nog een serie coachgesprekken boeken.
 • Studiekeuze begeleiding – Ontdek jouw vervolgstudie
  Ben jij op zoek naar dé perfecte studie en vind je het moeilijk om tussen dat enorme aanbod dé studie te vinden die jou uiteindelijk brengt bij je droombaan? Dan is het Ontdek jouw vervolgstudie traject zeker wat voor jou. Je krijgt daarvoor een 7LIFE assessment, een talentscan, het boek boek Communicatiekracht van 7LIFE ontwikkelaar Drs. Maroesja van der Pols én 4 coachgesprekken van een uur. Mocht je na dit traject behoefte hebben aan meer coaching, dan is dat zeker mogelijk.
 • Partnerassessment
  Een 7LIFE assessment, samen met je partner. Hierbij krijg je inzicht in de communicatiestijl van de ander, maar ook in het alarmgedrag, de conflicthantering en de veranderkracht van de ander. Beide assessments worden daarbij naast elkaar gelegd, waardoor er mooie modellen komen die inzichtelijk maakt waar jullie kracht als stel ligt, maar wellicht ook de uitdagingen of het mogelijke onbegrip naar elkaar toe.
 • TEAM
  Zoek jij een toffe verdiepende training voor jouw team?! Dan is een 7LIFE training iets voor jou! Deze verzorg ik, alleen of samen met een collega, vanuit de Be Excellent academy. Elk teamlid krijgt van te voren een uitnodiging om een eigen scan in te vullen. Tijdens de training krijg je onderwijs over 7LIFE, communicatie en veranderkracht, waarbij tijdens de training meteen inzichtelijk wordt hoe dat specifiek werkt bij jouw team(leden). Dat betekent dat deze dag een feest van uniciteit en herkenning zal zijn, wat het team samen zal binden, wederzijds begrip zal verhogen én daarin het teamverband versterken. Je kunt deze training op een eigen locatie verzorgen, of locatie en catering via mij inkopen. Voor de kosten voor deze training kun je contact met me opnemen, aangezien deze afhankelijk is van het aantal deelnemers en jouw wensen. Tevens zijn er ook mogelijkheden om coachgesprekken of een traject met een team(lid) te doorlopen.

Let op: Voor particulieren zijn de op de website genoemde prijzen inclusief BTW, voor bedrijven is dit bedrag exclusief 21% BTW.

Aanmelden voor 7LIFE assessment

Aanmelden voor 7LIFE Assessment

  Jouw naam*

  Jouw e-mail*

  Jouw telefoonnummer*

  Trajectkeuze*
  JIJSAMENTEAM

  Verdere vragen of opmerkingen

  Velden gemarkeerd met een * zijn verplicht