Thema’s

Hieronder staan een aantal uitgewerkte spreekbeurtthema’s, maar Marije is te boeken voor vele thema’s op maat. Je kunt dit bij het aanvraagformulier invullen zodat daarover gecommuniceerd kan worden.

3-luik De sterke vrouw

Deze serie van 3 momenten daagt vrouwen uit om met andere ogen te kijken naar de vrouw in Spreuken 31. Een sterke vrouw, wie zal haar vinden? Wat kunnen we leren van deze bijzonder fascinerende vrouw. Ze lijkt vaak zo onbereikbaar, zo perfect, dat je er haast bang van word als je haar leven naast dat van jezelf legt. Maar is dat eigenlijk wel zo? Is het zo dat je jezelf moet vergelijken met deze vrouw (zonder naam) in Spreuken 31? En waarin ligt dan de bemoediging? Met behulp van vele praktische opdrachten, een stuk overdracht en groepsmomenten gaan we in 3 momenten hierover in overdenking met elkaar.

Geloofsgroei

Hoe groei je in geloof? In vertrouwen? In relatie met God? In deze workshop gaan we daar concreet met elkaar over nadenken. Juist om te ontdekken waar onze beperkingen liggen en hoe ontzagwekkend groot onze God is.

Gezonde relaties

Wij mensen hebben een relationeel brein. Dat betekent dat we geschapen zijn met een verlangen om geliefd en gekend te zijn, wat ontzettend ons leven bepaald. Wat kenmerkt gezonde relaties, wat zijn nu eigenschappen van een goede vriendschap en hoe uit zich dat in de praktijk?

Identiteit

Wie ben jij? Ben je wat je doet, hoe je eruit ziet, wat voor opleiding je gedaan hebt, of wat andere mensen van je zeggen? Dit is wellicht de grootste vraag voor ons mensen. Wie ben ik. Wie ben jij als niemand kijkt. Ben je blij? Of probeer je met alle hens aan dek je leven onder controle te behouden. Zolang anderen maar niet zien wat er daadwerkelijk leeft in je leven… De bron van je leven is je hart. Wat in je hart leeft zal er ook uitkomen. Wat je zaait zul je oogsten. Waanzinnig hoe Jezus verteld in Zijn woord dat Hij de Bron wil zijn van je hart, dat als je van Hem drinkt je nooit meer dorst zal krijgen. Wat betekent dit nu concreet én hoe pas je dat nu toe?! Daar gaan we met elkaar naar opzoek.

Keuzes

Hoe maak je nu de juiste keuzes. Soms lijkt het alsof je opeens op een kruispunt staat met 2 totaal verschillende keuzes, waar kies je nu voor. Maar tijdens deze workshop ga je ontdekken hoe vaak de keuzemomenten al zo klein zijn, een logisch gevolg die volgt op een andere keuze. Soms met immense impact op je leven. Hoe werkt het maken van keuzes nu en op wat voor manier kun je gezonde keuzes maken, juist ook wanneer je vrienden, familie of wie dan ook anders zouden kiezen… Een mooi moment om uitgedaagd te worden!

Leven vanuit Genade

Genade is zo ontzettend oneerlijk. Wanneer de daadwerkelijk het wonder van genade ontdek, mag je verwondert zijn over Gods grootheid en de kleinheid van ons mensen. Hij die zonder zonde was heeft Zijn leven gegeven, opdat wij weer in relatie met God mogen leven. Het gaat hierbij niet om wat jij allemaal goed doet, op geen enkele manier kun jij je leven met God fixen. Dat hebben we enkel en alleen te danken aan Zijn liefde en genade! Wow!

Mediawijsheid

Media gebruik. Waar hebben we het dan over? Hoe ga jij om met de media, hoe wordt je media wijs? Zijn er dingen die je bewust wel of niet kijkt? En natuurlijk de hamvraag; heeft de media invloed op jou? In deze workshop gaan we daar eens over nadenken. Aan de hand van veel beeldmateriaal en interactieve activiteiten beloofd het zeker wat moois te worden!
Op aanvraag kan er ook specifiek ingegaan worden op bepaalde subthema’s als social media, kinderen en de media, en mediaopvoeding.

Radicaliteit

Wat betekent een leven met God nu eigenlijk? Zo vaak lijkt het leven als christen haaks te staan op het leven van de maatschappij, het leven van de social media, school, werk en alles. Daarbij zijn we zo gewend geraakt aan de feiten over Jezus – veracht, geslagen en gekruisigd – dat we niet langer zien wat ze werkelijk betekenen. Herkenbaar?! Bij deze spreekbeurt gaan we ons weer verwonderen over het wonder van het kruis! En wat het daadwerkelijk uit mag werken in jouw leven! Dat je hart in VUUR en VLAM mag staan voor Hem!

Strijd in je denken

Bizar hoe je gedachten van hot naar her kunnen vliegen en binnen een seconde weer terug. Ontzettend veel hersenspinsels gaan er in je brein om. Soms bewust, met de vele dingen waar je in je leven bezig ben, zorgen, moeiten. Soms ook onbewust. Hoeveel gedachten zijn op waarheid gebaseerd? Of zijn het valse redeneringen die door je brein heen spoken. Zoals: ‘Ben ik wel mooi genoeg?’ ‘Als ik maar een relatie heb, dan ben ik wel gelukkig!’ ‘Ik heb geen man nodig, ik sta mijn eigen vrouwtje wel.’ ‘Alles wat ik doe mislukt toch!’ De vraag is natuurlijk wat waar is! Wat het goede is om te bedenken en waar is.

Seksualiteit

Seksualiteit. Een veel omstreden en besproken thema. Iets ontzettend kostbaars, kwetsbaars en bijzonders. Ben jij ook benieuwd waarom de Ontwerper van het leven seksualiteit op deze manier heeft geschapen en waarom Hij er handvatten voor geeft om er op een juiste manier mee om te gaan? Aan de hand van veel opdrachten, wetenschappelijk onderzoek en Gods woord gaan we met elkaar nadenken wat dit alles praktisch betekent. Voor elke dag, voor jouw seksualiteit en je (toekomstige) relatie.

Vertrouwen op God – Bitter or better

Wat als het leven allemaal anders loopt dan dat je zelf had gedacht of had gehoopt. Hoe ga je om met teleurstelling en bovendien hoe ontmoet je God in de stormen van je leven? Of raak je ontmoedigd op het moment dat alles anders gaat en twijfel je dan aan de goedheid van God? Wie is God nu eigenlijk en hoe zet je dat in het perspectief met je eigen uitdagingen in het leven?

Vrouw-zijn

Wanneer je spreuken 31 leest, lijkt het wel of mega mindy voorbij komt. Een vrouw met power, kracht, inzicht en iemand die zeker weet wie ze is. Als vrouw hebben we al snel de neiging om onszelf te vergelijken en tot de conclusie te komen dat we bij lange na niet zo’n vrouw zijn. Maar wanneer we nu eens niet in die modus stappen, maar de pracht in onszelf gaan ontdekken, de waardigheid die God de vrouw toekent, en hoe dat tot bloei kan komen, dan mogen we ons verwonderen over de prachtige kracht die wij vrouwen bezitten en die zich mag ontwikkelen zodat we mogen wandelen in Gods beeld van vrouw-zijn. We gaan vooral ook praktisch met elkaar aan de slag, je wordt uitgedaagd om over jezelf na te denken, maar ook gaan we creatief aan de slag.