Marije

Spreken

Kan ik wat voor je betekenen?

Wat is jouw verlangen voor het event wat je organiseert? Het vinden van een aansprekende spreker is altijd een uitdaging. Iemand die aansluit bij de doelgroep en die daarnaast ook nog een goed verhaal heeft. Al vanaf mijn 18e heb ik het voorrecht om te spreken voor diverse groepen. Ik zeg altijd maar, geef mij een thema en zet een groep mensen bij elkaar, dan hebben we zeker te weten een inspirerend moment met elkaar. Of het nu als preek is, een avond met jeugdouderlingen of interactief met een groep jongeren, het kan allemaal.

Wat een verhaal voor mij goed maakt is: Niet met mooie woorden weinig zeggen, maar de realiteit in de ogen kijken en gewoon eerlijk en kwetsbaar je hart delen. Wanneer dat met praktijkvoorbeelden of mooie metaforen ondersteund wordt kan iedereen er op zijn of haar manier verder mee. Ben jij benieuwd wat ik voor jouw event kan betekenen? Neem dan hier contact met me op en dan spreken we elkaar binnenkort telefonisch om er eens verder over door te kletsen

Bekijk mijn video
Kosten

Als God de Ontwerper is van het leven moet je juist bij Hem zijn voor de handleiding

Als God de Ontwerper is van het leven moet je juist bij Hem zijn voor de handleiding

Kosten

Wat betaal je nu voor een spreekbeurt, seminar of workshop? Steeds meer komt de vergoeding voor (rondreizende) sprekers in opspraak. Iets wat ik zeker toejuich! Inmiddels spreek ik al zo’n 12 jaar door het hele land heen en zie ik dat steeds meer mensen inzicht krijgen in de tijd, intensiteit en het belang van vergoeding voor mensen die leven van sprekersgelden.
Veel mensen gaan ervan uit dat je als spreker wordt betaald door een instelling of een organisatie, dat is in mijn geval niet aan de orde. Dat betekent dat het geld wat ik als spreker ontvang nodig is om in mijn levensonderhoud te voorzien. Van de sprekersgelden worden dus mijn bedrijfskosten en loonbelasting ingehouden, en ben ik zo’n 10 uur per lezing bezig met voorbereiden. De reis- en spreektijd is daarbij nog niet meegerekend.

Ik vraag 250 euro voor een spreekbeurt. Dit bedrag is exclusief BTW en exclusief reiskosten op basis van 0,28 cent per kilometer. Op een conferentie waar ik twee keer spreek, reken ik 400 euro (excl). Voor mij zijn financiën nooit de reden om niet te komen, maar Jezus zegt in Lukas 10 vers 7 dat een arbeider zijn loon waard is. Mocht deze vergoeding een probleem zijn, dan kun je altijd contact met mij opnemen om hierover te overleggen. Soms is het namelijk ook mogelijk om als organisator eens creatief te kijken hoe je wel de benodigde financiën zou kunnen verzamelen door sponsoring, collecte of een actie.

Het platform CIP schreef een artikel over de vergoeding voor rondreizende sprekers, laat je door hen inspireren door het artikel te lezen.

Aanvragen

Thema’s

Hieronder zie je een aantal van de thema’s die ik vaker heb behandeld. Meer weten? Klik hieronder op de button!

 • 3-luik De sterke vrouw
 • Geloofsgroei
 • Gezonde relaties
 • Identiteit
 • Keuzes
 • Leven vanuit Genade
 • Mediawijsheid
 • Radicaliteit
 • Strijd in je denken
 • Seksualiteit
 • Vertrouwen op God – Bitter or better
 • Vrouw-zijn
Meer lezen over de thema’s
Aanvragen

Spreekbeurt aanvragen

Jouw naam*

Jouw e-mail*

Jouw telefoonnummer*

Jouw (voorkeurs)datum*

Spreekmoment*
OchtendMiddagAvond

Doelgroep spreekbeurt*

Wat kenmerkt de groep?*

Thema*

Spreekadres

Is er een beamer en geluidsinstallatie aanwezig?*
JaNee

Is er een mogelijkheid een boekentafel neer te zetten?*
JaNee

Verdere vragen of opmerkingen

Velden gemarkeerd met een * zijn verplicht