7LIFE

• 7Life assesment •

Communicatie gaat niet zozeer over zenden en ontvangen, maar over begrijpen en verbinden. – Ron van der Jagt

Iedereen is uniek! Dat maakt het leven zo uitdagend, en vooral het leven met elkaar. Hoe verhoud jij je tot een ander, en de ander tot jou. Of dat nu in privé of werksferen is. Communiceren is niet voor niets een werkwoord. De ander écht verstaan en begrijpen is levenskunst. Bovendien voel je jezelf ook vaak gezien en gekend.

7Life is hét assesment waarbij de uniciteit van het individu centraal staat, en waarna het invullen van een 7Life scan inzichtelijk gemaakt wordt hoe jouw voorkeuren zich tot uiting komen. Het assesment bestaat uit een serie gesloten vragen en een reeks open vragen. Hieruit zal jouw unieke samenstelling blijken.

De 7 communicatieprofielen van 7Life zijn:
1. De Zorger
2. De Verbinder
3. De Doordenker
4. De Doener
5. De Beheerder
6. De Pionier
7. De Strateeg

Iedereen heeft elke communicatiestijl in huis, maar er zal door de test een profiel naar boven komen als jouw voorkeur. Vanuit de bril van deze stijl communiceer jezelf, maar ervaar je ook de wereld om je heen. Vervolgens staan er een aantal binnen je bereik, waar tussen je makkelijk kunt switchen en zijn er een aantal die wat minder op de voorgrond treden.

In je communicatie met anderen, of dit je partner, je vrienden of je collega’s zijn, zal deze bril je kijk en je ervaring op de communicatie kleuren.

• Veranderkracht •

Naast de communicatiestijl zit er in het assesment ook een veranderkracht module. Dit maakt inzichtelijk of iemand wel gedijt bij verandering, of niet. Wanneer je als bedrijf een andere koers gaat varen is het belangrijk dat je je mensen mee krijgt, de vraag is wat jouw mensen persoonlijk nodig hebben om mee te komen in de verandering. 7Life geeft hierin prachtige praktische inzichten hoe jij je mensen mee kunt nemen op het avontuur wat jij wellicht al helemaal voor je ziet, of de verandering die het management bepaald heeft en wat jij door moet voeren. 7Life is hierin een prachtige tool om tijdens het veranderproces in verbinding te staan met je team en waarbij je weet hoe je aan kunt sluiten bij je teamleden.

• 7Life voor jou •

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden, neem dan contact met me op.

Je kunt hierbij denken aan een persoonlijk 7Life assesment, met een coachgesprek voor jou alleen, of samen met je partner. Een training voor je team waarbij je met elkaar een scan doet, waarbij dit tijdens de training meteen inzichtelijk wordt bij het gebruiken van de uitslag van jouw team. Het zal een feest van uniciteit en herkenning zijn, wat het team samen zal binden, wederzijds begrip zal verhogen én daarin het teamverband versterken. Tevens zijn er ook mogelijkheden om coachgesprekken of een traject met een team(lid) te doorlopen.